Benedict Cumberbatch vergiftigde zichzelf voor nieuwe Netflix-film

Benedict Cumberbatch vergiftigde zichzelf voor nieuwe Netflix-film

The Power of the Dog was veeleisend.

Benedict Cumberbatch speelt in het Marvel Cinematic Universe een arts die magische krachten krijgt en zelfs de 'Master of the Mystic Arts' wordt. Maar de acteur had toch een dokter nodig nadat hij zichzelf drie keer vergiftige voor zijn volgende film, The Power of the Dog.

Het personage van Cumberbatch dat we volgen heet Phil Burbank. Hij is een wat nare man met veel slechte gewoontes. En Cumberbatch, die aan method acting doet, blijkt een aantal van die slechte gewoontes overgenomen te hebben.

Zichzelf vergiftigd
Het slechtst voor zijn gezondheid was het feit dat Burbank in de film The Power of the Dog een kettingroker is. Cumberbatch besloot daarom maar om zelf ook te roken, met echte tabak in plaats van de nepsigaretten die normaal in filmproducties gebruikt worden.

"Dat was echt moeilijk. Filterloze sigaretten, take na take, na take. Ik wist mijzelf drie keer een nicotinevergfitiging te geven. Als je veel moet roken, is dat oprecht verschrikkelijk."

Zwaar roken was niet het enige aspect van Burnank's personage dat Cumberbatch in het echt meenam. Burnank legt zijn dominantie op door zijn intense lichaamsgeur. Daarom besloot de acteur om ook maar minder op zijn lichaamshygiëne te letten.

"Ik wilde dat laagje stank op mij hebben. Ik wilde dat de mensen in de ruimte wisten hoe ik stonk. Het was moeilijk, want dit was niet alleen tijdens de opnames. Ik ging uit eten en ontmoette vrienden van Jane [Campion, de regisseur]. Dat was wel beschamend."

De Netflix-film The Power of the Dog is in december te zien op de streamingdienst.

NieuwsFilm

meest populair