Bioscopen ontspringen voorlopig de dans

Bioscopen ontspringen voorlopig de dans

Straks met vaccin alleen welkom in de bioscoop?

Komende weken zullen we zien of de 2G-regel effect heeft in bijvoorbeeld Duitsland en Oostenrijk. Daar zijn mensen zonder vaccinatie niet meer welkom in onder meer de bioscoop. Je moet dus gevaccineerd zijn om daar het witte doek te zien.

In Nederland is het nog niet zover. Wel werden de teugels weer strakker aangetrokken en dat heeft flinke impact op onder meer de horeca. De bioscopen en filmhuizen mogen opblijven, een meevaller voor de filmliefhebber en uitbater.

IDFA profiteert en gaat door
Het International Documentary Film Festival Amsterdam vindt van 17 tot en met 28 november plaats en zal gewoon een live event zijn. De 34e editie reageerde blij. "Het is echt goed nieuws, we zijn heel blij dat we gewoon door kunnen gaan. We waren op alle scenario's voorbereid, maar gelukkig kunnen we gewoon open," aldus woordvoerder Cynthia Lennarts.

"Alleen voor borrels en partijen moeten we heel goed kijken of dat nog kan. We hoeven gelukkig niet rigoureus te snijden in het aantal voorstellingen en we hoeven ook geen kaarten in te trekken. Wel moeten we kijken naar internationale gasten die hier naartoe willen komen, of dat nog mogelijk is," werd er toegevoegd in een statement.

De films die je dus wel kunt gaan zien
Stel de bioscopen waren morgen dichtgegaan, dan had je aankomende drie weken niet naar de bioscoop gekund voor titels als Ghostbusters: Afterlife, The Power of the Dog, Encanto en House of Gucci.

Over drie weken weten we of de 2G-regel doorgaat en wie weet blijven daardoor de bioscopen wel gewoon open. De 2G-regel gaat alleen door als er weer een wet aangepast mag worden door het demissionair kabinet.

NieuwsFilm

meest populair