Blockbustermania op streamingdiensten

Blockbustermania op streamingdiensten

Gisteren was er weer een hoogtepunt: twee blockbusters online.

Misschien ben je gisteren nog even snel de kroegen ingedoken omdat deze vanaf vandaag weer grotendeels 's avonds dicht zijn. Daardoor heb je vanavond (en aankomende drie weken) weer wat meer tijd om de vele streamingdiensten af te struinen.

Gisteren was er een opvallende situatie voor het streaminglandschap. Er verschenen namelijk twee flink grote titels online. Op Netflix debuteerde Red Notice en op Disney+ kwam (na de bioscooprelease) de Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings online.


Steeds meer blockbusters op het kleine scherm
Door de coronacrisis zagen we dit jaar al meer grote blockbusters direct en vaak ook alleen online verschijnen. Denk maar aan The Tomorrow War op Prime Video en Greyhound op Apple TV+.

En dit zijn eigenlijk grote titels die eigenlijk een grote zaal verdienen. Maar wie weet is dat wel de toekomst voor de net niet-blockbusters. Het lijkt er namelijk steeds meer op dat er onderscheid komt tussen blockbusters en zogenaamde tent-poles, zeg maar de franchisefilms die meer verkopen dan alleen één film.

Wat zeg jij? Ben jij blij met deze ontwikkeling of zie jij films als Red Notice en The Tomorrow War liever in de bioscoop? Of geniet jij ook voldoende thuis van dit soort blockbusters, bijvoorbeeld op je flatscreen, tablet of wie weet wel je mobiel?



NieuwsFilm

meest populair