Bevindt Morbius zich in het Marvel Cinematic Universe?

Bevindt Morbius zich in het Marvel Cinematic Universe?

Een van de eerstvolgende Marvel-films gaat over de vampier.

Een paar dagen geleden was er opeens de tweede trailer voor de Marvel-film Morbius. De film van Safe House en Life-regisseur Daniel Espinosa introduceert het personage van Jared Leto.

De vraag is nu in welk universum deze Michael Morbius a.k.a. Morbius the Living Vampire zich bevindt. Is dat het Marvel Cinematic Universe of een ander universum, bijvoorbeeld in de wereld waarin Tom Hardy's Venom uit Venom: Let There Be Carnage ook bestaat?

Wel en niet het MCU
Zowel in de eerste als de recente nieuwe trailer kregen we een shot van Michael Keatons Adrian Toomes uit Spider-Man: Homecoming (2017) te zien. Dus dan zou je zeggen dat de film in het MCU zou moeten afspelen.

Bekijk de afbeelding
We zien echter ook twee logo's (OsCorp, Daily Bugle) die ook te zien waren in de twee The Amazing Spider-Man-films. En dat is er ook nog een shot van Morbius die voorbij een poster loopt met daarop een Spider-Man die doet denken aan de versie uit de Spider-Man-films met Tobey Maguire. Dus... Toch niet het MCU?

Uiteraard kun je dan zeggen dat Morbius zich afspeelt in Sony's Spider-Man Universe, maar er lijkt toch meer aan de hand. Het lijkt er eerder op dat ook deze film een brug gaat vormen tussen het MCU, de eerdere Spider-Man films en het SSMU. Dit gaat Spider-Man: Far From Home, die 1,5 maand eerder verschijnt namelijk ook doen.



NieuwsFilm

meest populair