'Eternals' maakt eerste klapper in wereldwijde bioscopen

'Eternals' maakt eerste klapper in wereldwijde bioscopen

Slecht ontvangst, vele dollars voor de Marvel-film.

De ontvangst van Eternals onder de critici blijkt enorm mager voor een film in het Marvel Cinematic Universe. De Tomatometer van Rotten Tomatoes staat op slechts 49 procent na 264 recensies. De box office-start ziet er een stuk beter uit.

Sinds woensdag draait de Marvel-film van Chloé Zhao in heel wat landen. Tot en met donderdag zou er in 39 landen zo'n $19,8 miljoen zijn opgehaald. Tijdens de nachtelijke voorpremières in de States haalde de scifi-film zo'n $9,5 miljoen op.

En die score in de States is best netjes. Black Widow kwam tijdens de nachtelijke voorpremières uit op $13,2 miljoen, Venom: Let There Be Carnage op $11,6 miljoen en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings op $8,8 miljoen.

Groots weekend voorspeld
Gedurende het driedaagse premièreweekend in de States zou Eternals gaan uitkomen op $70 - 75 miljoen. Overigens zou de film het heel goed doen in de voorverkoop, dus wie weet komt de score nog iets hoger uit.

Wereldwijd lijkt de film te gaan starten op $150 miljoen. Een financiële tegenvaller is dat de film al uit enkele bioscoop is verwijderd. De grootste tegenvaller is dat de film hoogstwaarschijnlijk ook niet in China uitkomt. Dit komt waarschijnlijk niet alleen door de kus van twee mannen, ook regisseur Zhao staat er niet goed op in haar geboorteland.

NieuwsFilm

meest populair