'Thor: Ragnarok'-regisseur Taika Waititi maakt een héél bijzonder filmproject

'Thor: Ragnarok'-regisseur Taika Waititi maakt een héél bijzonder filmproject

Een legendarische graphic novel wordt tot leven gebracht

Het heeft even geduurd, maar er komt eindelijk een verfilming van Alejandro Jodorowsky's legendarische graphic novel-reeks The Incal uit de jaren '70. En niemand minder dan Taika Waititi (Thor: Ragnarok) heeft getekend voor de regie van de film.

Uitgever Humanoids heeft een speciale videoaankondiging onthuld waarin de 92-jarige Jodorowsky zijn zegen geeft aan de Nieuw-Zeelandse Waititi. Jodorowsky dringt er vooral op aan dat Waititi er zijn eigen ding van maakt. Waititi zal het script van de verfilming samen met Jemaine Clement en Peter Warren schrijven.

The Incal wordt beschouwd als een van de beste sci-fi stripreeksen ooit bedacht en komt uit de creatieve geesten van Jodorowsky en tekenaar Moebius (alias Jean Giraud). Jodorowsky en Moebius probeerden vroeger ook al een film van Dune te maken, maar dat ambitieuze project kwam nooit van de grond.

Uit die mislukte poging om Dune te verfilmen kwam echter het idee voort van de satirische ruimte-opera over privé-detective John Difool, die woont in een vervallen stad in de toekomst. Difool raakt verzeild in een complot dat draait om een mystiek voorwerp waar op gejaagd wordt door verschillende beschavingen uit het universum.

De verfilming van The Incal bevindt zich nog in de vroegste fasen van ontwikkeling. Waititi, die nu de laatste hand legt aan Thor: Love and Thunder, verwacht de eerste versie van het script voor het einde van het jaar klaar te hebben.

NieuwsFilm

meest populair