Nieuw! 'Netflix Games' vanaf vandaag ook in je Netflix-app

Nieuw! 'Netflix Games' vanaf vandaag ook in je Netflix-app

Stranger Things: 1984, Shooting Hoops en Card Blast speel je zo via Netflix.

Na heel wat films en series kun je vanaf vandaag ook games spelen in de Netflix-app. Overigens zie je die games alleen als je de app opent op een Android-toestel. Later volgen ook andere platformen. Netflix start met vijf games, helemaal gratis inbegrepen.

En die games heten onder meer Stranger Things: 1984 en Stranger Things 3: The Game, uiteraard gebaseerd op de gelijknamige serie van netflix. Daarnaast kun je ook het basketbalspel Shooting Hoops, het kaartspel Card Blast en een ballengame Teeter (Up) spelen.

Netflix Games zonder extra kosten
De games vind je als het goed is in de derde categorie Games of Spellen naast Films en Series. Er zijn geen extra kosten, in-appaankopen of reclames aan verbonden. Dat is wel weer fijn. Overigens vind je de games niet in een Kids-account.

Wil je de games spelen, dan moet je ze wel eerst gedownload hebben en het kan zijn dat je een internetverbinding nodig hebt. Overigens zijn er ook games die je offline kunt spelen. Komende maanden komen er steeds meer spellen beschikbaar.

"We zien gaming als een nieuwe content-categorie voor ons. Net als onze uitbreidingen naar eigen films, series en reality-tv," zei Netflix eerder in een statement die Netflix Games aankondigde. Nu is het dus werkelijkheid.

Heb jij de games al zien staan? Op het moment van schrijven waren ze nog niet terug te vinden in de Android-app van Netflix.

NieuwsFilm

meest populair