Na controversiële 2021-releasestrategie past Warner Bros. zijn plannen aan voor 2022

Na controversiële 2021-releasestrategie past Warner Bros. zijn plannen aan voor 2022

Dan maar 50-50.

Warner Bros. kwam dit jaar met een speciale releasestrategie. Alle 2021-films zouden in de Verenigde Staten namelijk gelijktijdig in de bioscoop als zowel op streaming uitkomen. Nu laten ze weten wat ze van plan zijn voor 2022.

Toen de studio eind vorig jaar liet weten hun projecten gelijktijdige releases te geven, werd ze dit lang niet door iedereen in dank afgenomen. Regisseurs Denis Villeneuve en Christopher Nolan haalden uit naar Warner Bros. en Nolan besloot zelfs niet meer met de studio samen te werken.

Lesje geleerd
Het lijkt er dan ook op dat Warner Bros. volgend jaar voor een andere strategie gaat. De studio zal in totaal 24 films uitbrengen, waarvan de helft een exclusieve bioscooprelease krijgt van 45 dagen. De overige 12 projecten worden echter rechtstreeks op HBO Max gezet.

Een van de grote Warner Bros-bazen, Ann Sarnoff, liet zich erover uit: "De films die volgens ons zullen werken, zullen we in de cinema uitbrengen. Daarbij houden we niet enkel rekening met de grootte van het budget, maar ook met het genre en het gedrag van bioscoopgangers".

Blockbusters
Sarnoff lijkt het het hier voornamelijk over de blockbusters te hebben, aangezien ze zegt dat sommige genres niet genoeg scoren: "Ik zou graag drama's en komedies op het grootst mogelijke scherm vertonen, maar die deden het ook al niet al te sterk voor de coronacrisis..."

Ondanks het feit dat Warner Bros. nog niet heeft gezegd welke films een exclusieve bioscooprelease krijgen, is de kans groot dat het gaat om de grotere projecten, zoals The Batman, Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, Black Adam, The Flash en Aquaman and the Lost Kingdom.

NieuwsFilm

meest populair