Naar welke film bouwt Sony's Spider-Man Universe op?

Naar welke film bouwt Sony's Spider-Man Universe op?

Welke lijn zit er in de spin-off van het Marvel Cinematic Universe.

Toen het Marvel Cinematic Universe (MCU) in 2008 startte beschikte Sony Pictures over onder meer het personages Spider-Man. In 2012 volgde er een reboot met de The Amazing Spider-Man-filmreeks die ook moest uitmonden in allerlei spin-off, waaronder The Sinister Six.

Niet veel later zag Sony zich genoodzaakt om in gesprek te gaan met Marvel Studios en cancelde alle voorgaande plannen. Na een intensieve samenwerking lijkt Sony Pictures nu de smaakt te pakken te hebben met Sony's Spider-Man Universe (SSMU). Maar welke film moet het hoogtepunt worden in die reeks?

Sony's Spider-Man Universe
Met de drie Spider-Man films in het MCU werd een aanzet gedaan om op te bouwen naar een connectie met het universum waarin Venom, Morbius en andere personages bestaan waarop Sony Pictures nu films maakt.

In 2023 staan nu twee onbekende films gepland en de film die in oktober 2023 verschijnt lijkt zo goed als zeker Venom 3 te gaan worden. Maar welke film moet er dan in juni gaan verschijnen? Er zijn meerdere opties.

Een grote film in Sony's Spider-Man Universe in 2023?
Fans denken nu dat de film in juni 2023 een vierde Spider-Man film zal zijn die losstaat van het MCU en zich afspeelt binnen het SSMU. Wat we dan te zien krijgen is uiteraard nog onbekend, maar de kans is aanwezig dat we dan een Sinister Six-film krijgen.

Het zou zelfs kunnen dat Andrew Garfield weer terugkeert als Peter Parker, naast die van Tom Holland in een Spider-Verse achtige opzet. Dit nog los van de onvermijdelijke introductie van Miles Morales.

Maar het kan ook zo zijn dat Sony het nog rustig aan doet. Er zouden namelijk ook films in ontwikkeling zijn rond de personages Nightwatch, Madame Web, Jackpot en andere nog onbekende figuren. Ook werkt Sony - mogelijk samen met Amazon Studios - aan de serie Silk en mogelijk ook Silver & Black.

Wanneer en of deze verschijnen; Sinister Six- of een Spider-Verse-film zou een mooi hoogtepunt kunnen zijn, zoals The Avengers (2012) dat was voor het MCU. Spider-Man: No Way Home lijkt in december richting te gaan geven aan het Sony's Spider-Man Universe.

NieuwsFilm

meest populair