Mislukte 'Spider-Man'-afspraak sloeg bijna een krater in het MCU

Mislukte 'Spider-Man'-afspraak sloeg bijna een krater in het MCU

Kevin Feige over het gedoe met de rechten van de superheld.

Dat Spider-Man te zien is in het Marvel Cinematic Universe is misschien niet zo logisch als je nu zou denken. Aan de basis ligt een deal tussen Marvel Studios en Sony Pictures. Die deal kwam er in 2015 en liep af in 2019.

Na de deelname van Spider-Man (Tom Holland) in de vijf films Captain America: Civil War, Spider-Man: Homecoming, Avengers: Infinity War, Avengers: Endgame en Spider-Man: Far From Home kwam er een einde aan de deal en Marvel en Sony kwamen niet tot een nieuwe overeenkomst.

Geheim voor cast & crew
"Er waren maar een handvol van ons die hiervan op de hoogte waren - we hebben de filmmakers en de acteurs niets verteld," meldt Marvel Studios-baas Kevin Feige in het boek The Story of Marvel Studios. "We wilden niet dat het de afronding van de film of de pers zou beïnvloeden. Het enige waar ik om gaf, was de film afmaken om het zo goed mogelijk te laten voelen."

Nadat het wel bekend werd wisten regisseur Jon Watts en de cast en crew niet hoe het verder zou gaan met het personage. Uiteindelijk stond voormalig Disney CEO Bob Iger op om de boel te redden via een hele reeks gesprekken. Zelfs acteur Holland lijkt zijn stempel te hebben gedrukt tijdens de onderhandelingen.

Even later kwam het toch tot een nieuwe deal. Spider-Man zien we in het Marvel Cinematic Universe nog twee films, namelijk Spider-Man: No Way Home en een andere film. Dit is mogelijk Doctor Strange and the Multiverse of Avengers 5. Daarnaast lijkt er een toekomst voor Hollands Spider-Man in Sony's Spider-Man Universe.

NieuwsFilm

meest populair