'Inception'-acteur Michael Caine lijkt slecht nieuws te hebben voor zijn fans

'Inception'-acteur Michael Caine lijkt slecht nieuws te hebben voor zijn fans

Caine stopt met acteren op 88 jarige leeftijd.

De Britse acteur Michael Caine komt met het nieuws dat hij stopt met acteren. En vreemd is dat niet, aangezien Caine ondertussen 88 jaar is.

Tijdens het BBC Radio 5-programma Kermode and Mayo's Film Review meldde de acteur dat hij zijn laatste rol heeft in de film Best Sellers.

"Ik heb een alcoholische scène in Best Sellers, en grappig genoeg blijkt het mijn laatste rol, echt waar. Ik heb al twee jaar niet meer gewerkt," vertelde Caine over zijn rol als de chagrijnige romanschrijver Harris Shaw in het drama.

Schrijver i.p.v. acteur
"Ik heb een ruggengraatprobleem dat mijn benen aantast, dus ik kan niet zo goed lopen. En ik heb ook een boek geschreven, een paar boeken die werden gepubliceerd en succesvol waren, dus ik ben nu geen acteur - ik ben een schrijver."

Na zijn uitspraak verscheen een update via TheWrap. Vertegenwoordigers van Caine meldden dat de acteur nog "niet volledig met pensioen" is. Dit komt mogelijk doordat hij nog een rol heeft in The Great Escaper die reeds is opgenomen en contractueel mogelijk nog moet verschijnen voor de films Medieval en Now You See Me 3.


En nog een update: Het blijkt nu dat Caine tijdens het interview heeft aangegeven dat hij gewoon te zien zal zijn in aankomende Nolan-films: "Ik blijf terugkeren voor de films van Chris. Het 'pensioen' is los van Chris Nolan. Omdat het maar voor 3 of 4 minuten is, is dat alles wat ik doe en ik vind het geweldig om te doen."

Indrukwekkende carrière
De laatste jaren is Caine vooral bekend van zijn rollen in de films van Christopher Nolan. De levende legende speelde rollen in Nolans films sinds Batman Begins uit 2005, in totaal acht titels.

Andere titels waar Caine bekend om staat, zijn Alfie (1966), Sleuth (1972), Educating Rita (1983), Hannah and Her Sisters (1986), The Cider House Rules (1999) en The Quiet American (2002). Voor de gelinkte films won hij een Oscar voor Beste acteur in een bijrol, voor de andere werd hij genomineerd.

NieuwsFilm

meest populair