Geen Amerikaanse film, maar een Chinese bovenaan de box office dit jaar

Geen Amerikaanse film, maar een Chinese bovenaan de box office dit jaar

2021 heeft weer Chinees succes met een epische oorlogsfilm.

Er wordt veel geschreven over de wederopstanding van Hollywood-blockbusters aan de box office. En terecht, want het lijkt er steeds meer op dat de box office herstellende is van het coronavirus.

Zo wist Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings relatief snel de grens van 400 miljoen dollar wereldwijd te bereiken. En No Time to Die passeerde al binnen tien dagen de 300 miljoen dollar. Maar vergeleken met China is het niet heel sterk.

De best verdienende films
De best verdienende film van 2021 is op dit moment Hi, Mom, een film die 822 miljoen dollar opbracht aan de box office. En dat bedrag kwam op 1 miljoen dollar na voort uit de Chinese box office.

The Hollywood Reporter meldt dat er nu snel een nieuwe best verdienende film aankomt. Volgens het vakblad gaat The Battle of Lake Changjin de grens sowieso wel halen. De oorlogsfilm haalde binnen anderhalve week maar liefst 633 miljoen dollar op aan de Chinese box office. De grens van 830 miljoen dollar ligt sowieso wel in zicht.

The Battle at Lake Changjin is het verhaal van de strijd in Noord-Korea, waar Chinese soldaten aan het meer Changjin vochten tegen hun vijanden.

NieuwsFilm

meest populair