Agatha Harkness (WandaVision) krijgt officieel heel grote rol in MCU

Agatha Harkness (WandaVision) krijgt officieel heel grote rol in MCU

Kathryn Hahn heeft daarvoor een deal met Marvel getekend.

Marvel maakt werk van een nieuwe serie over Agatha Harkness, de heks gespeeld door Kathryn Hahn die de Scarlet Witch flink zat te etteren in WandaVision. Dat weet Variety te melden.

Bekijk de afbeelding

Hahn zou een grote deal met de studio hebben gesloten voor meerdere films en series in het Marvel Cinematic Universe (MCU). Deze eerste spin-off zal worden geschreven en geproduceerd door Jac Schaeffer, de hoofdschrijfster van WandaVision.

Het Agatha Harkness-project wordt omschreven als "een donkere komedie", natuurlijk perfect voor een komedieactrice als Hahn. Verdere details over de serie zijn nog niet bekend, maar vermoedelijk duikt deze verder in de geschiedenis van de eeuwenoude heks en wordt ook haar verhaal na de gebeurtenissen in WandaVision opgepakt.

Aan het einde van die serie wiste de Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) het geheugen van Harkness, waardoor ze achterbleef als de even gezellige als bemoeizuchtige buurvrouw Agnes in het voorheen door Wanda gegijzelde stadje Westview. Dat was natuurlijk haar eerdere dekmantel waarmee ze het leven van Wanda wist binnen te dringen.

Ook in tweede Doctor Strange?
Het gerucht gaat ook dat Hahn een kleine rol heeft in de volgend jaar te verschijnen blockbuster Doctor Strange in the Multiverse of Madness. En dat klinkt best aannemelijk, aangezien die film min of meer direct aansluit op WandaVision en Olsen daarin ook een grote rol speelt.

Populair en geroemd
De rol van Harkness leverde Hahn een Emmy-nominatie op, evenals vele positieve reacties van de fans. Het is dan ook niet gek dat Marvel de actrice graag aan boord wil houden van het MCU-schip, zeker nu streaming steeds belangrijker wordt voor moederbedrijf Disney en men voornemens is om veel content te produceren.



NieuwsFilm

meest populair