Opnamestart afrondende 'Peaky Blinders'-film lijkt bekend

Opnamestart afrondende 'Peaky Blinders'-film lijkt bekend

Steven Knight verklapt 2023-opnamestart.

Wie is er nou niet dol op de misdaadserie Peaky Blinders van bedenker Steven Knight? De serie van BBC en HBO Max, in Nederland te zien op Netflix, wordt afgerond met een zesde en laatste seizoen. De definitieve punt wordt gezet met een film.

Tegenover Variety onthulde Knight dat de film over ongeveer anderhalf jaar wordt opgenomen, in 2023. Dit zei hij tijdens het BFI London Film Festival, waar hij ook onthulde dat het zesde seizoen al is opgenomen en ook bijna is gemonteerd.

Peaky Blinders: De Film
"En daarna ga ik de film schrijven die zal worden opgenomen in Birmingham," zei Knight in het panel. "En dat zal waarschijnlijk het einde zijn voor Peaky Blinders zoals we de serie kennen."

Naast de film zouden er ook andere shows in het "Peaky Blinders Universe" kunnen gaan verschijnen, al denkt Knight niet dat 'spin-offs' daarvoor de juiste term is. Knight ziet overigens geen rol voor zichzelf bij eventuele andere producties.


In Peaky Blinders zien we Birmingham, Engeland in 1919. Een beruchte bende wordt er geleid door Tommy Shelby (Cillian Murphy), een misdaadbaas die de maatschappelijke ladder wil beklimmen.

NieuwsFilm

meest populair