Netflix verhoogt zijn abonnementsprijzen per direct in Nederland

Netflix verhoogt zijn abonnementsprijzen per direct in Nederland

Twee tot drie euro gaan de prijzen omhoog.

Netflix gooit zijn abonnementsprijzen in Nederland per direct omhoog. Enkel het Basic-abonnement houdt de prijs die het nu al heeft: 7,99 euro per maand.

De streamingdienst maakt zijn Standard-abonnement per maand drie euro duurder. Het premium abonnement gaat twee euro per maand meer kosten. Voor nieuwe abonnees gaan de hogere prijzen direct in. Ook bestaande abonnees krijgen snel met deze wijziging te maken.

Binnen twee maanden
Afhankelijk van de factuurdatum kan het tot twee maanden duren voordat je als bestaand abonnee iets merkt van de prijsverhoging.

Daarmee gaat het Standard-abonnement van 10,99 euro naar 11,99 euro per maand. In ruil daarvoor kan je de films en series van Netflix in HD streamen.

Wat premium betreft geldt dat je eerst 13,99 euro per maand kwijt was voor 4K-kwaliteit films en series. Dat wordt nu 15,99 euro per maand.

Waarom Netflix de prijzen omhoog gooit is niet helemaal bekend, maar het moge duidelijk zijn dat het bedrijf steeds meer geld in originele content investeert om maar interessant te blijven voor abonnees. Met de toegenomen concurrentie vanuit Disney+, Prime Video en HBO Max is dat hard nodig. Immers kan Netflix minder dan ooit vertrouwen op content van derden.

NieuwsFilm

meest populair