Mensen snappen geen bal van het ambitieuze script voor 'Face/Off 2'

Mensen snappen geen bal van het ambitieuze script voor 'Face/Off 2'

Aldus schrijver Simon Barrett...

De originele Face/Off uit 1997 van John Woo was een ambitieus verhaal over een geavanceerde absurde operatie waarbij agent Sean Archer (John Travolta) van gezicht wisselde met de terrorist Castor Troy (Nicolas Cage) om een ​​geheime missie te volbrengen.

Hoewel het uitgangspunt zeker belachelijk was, resulteerde het in een enorm vermakelijke actiefilm die relatief makkelijk te volgen was.

Het geplande vervolg daarentegen schijnt veel complexer en gecompliceerder te zijn, waarbij schrijver Simon Barrett zich herinnert hoe ontmoedigend het was om de visie van hem en regisseur Adam Wingard uit te leggen aan de studiobonzen:

"We zijn actief in ontwikkeling. Het script is er, we herschrijven het, zijn enthousiast over de richting die het opgaat en hebben de studio achter ons. Ze begrijpen er nog weinig van, maar blijven ons positief verwarde duimen omhoog geven. Het kostte Adam en mij twee jaar om het idee te pitchen, omdat dat kennelijk zó ingewikkeld was dat de hoge heren maar bleven vragen 'Het klinkt leuk hoor, maar kun je even uitleggen wie nou wie is in welke scène'? Pas toen we een uitgebreide synopsis van 35 pagina's inleverden, begreep iedereen pas wat we voorstelden".

Face/Off 2
Toen de eerste rapporten van het project naar voren kwamen, was het onduidelijk of deze nieuwe film een ​​remake was van het bronmateriaal of een voortzetting van de vorige film.

Ook is de medewerking van oud-hoofdrolspelers Travolta en Cage nog steeds niet bevestigd, maar de hardnekkige geruchten gaan wel rond.

NieuwsFilm

meest populair