Disney komt met flexibel 'bioscoop only'-plan

Disney komt met flexibel 'bioscoop only'-plan

Dit jaar geen films meer direct ook naar Disney+.

Eerder dit jaar verschenen films als Black Widow, Jungle Cruise en Cruella zowel in de bioscoop als op Disney+. Nu heeft de entertainmentreus een 'Theatrical Only'-plan onthuld waarmee wordt aangegeven dat er geen hybride releases meer zullen zijn in 2021.

Recent verscheen de Marvel-film Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings exclusief in de bioscopen en in vier dagen tijd werd er 94 miljoen opgehaald, alleen in de States. Op basis van dit succes zal Disney zijn blockbusters in 2021 bij aanvang alleen nog in de bioscoop uitbrengen.

Wel sneller op Disney+ te zien
De bioscoopfilms zullen wel sneller op Disney+ gaan verschijnen na de bioscooprelease. Eerder werd al aangegeven dat de 'release window' is verkort na 45 dagen, wat betekent dat de films na anderhalve maand al op Disney+ komen te staan, met of (hopelijk) zonder VIP-toegang (21,99 bijbetaling).

Daarnaast zal Disney zich hierin wat flexibel op stellen bij bepaalde titels. Zo blijkt dat de animatiefilm Encanto al na 30 dagen op Disney+ verschijnt.


De grootste Disney-films die nog in 2021 verschijnen zijn de Marvel-film Eternals en Steven Spielbergs musicalfilm West Side Story. Ook The Last Duel, The King's Man en de animatiefilm Ron's Gone Wrong komen na 45 dagen op Disney+ te staan. Dit lijkt eveneens voor Guillermo del Toro's Nightmare Alley te gelden die midden december verschijnt.



NieuwsFilm

meest populair