Nicolas Cage speelt cowboy in western 'The Old Way'

Nicolas Cage speelt cowboy in western 'The Old Way'

Eerste keer dat Nicolas Cage in het genre te zien is.

Oscarwinnaar Nicolas Cage heeft ondertussen vele uiteenlopende personages gespeeld in grote Hollywoodfilms en de nodige kleinere releases. In een western was de acteur tot op heden niet te zien. Nu komt daar met de film The Old Way verandering in.

Cage gaat de rol spelen van Colton Briggs, een voormalig scherpschutter die nu een winkel runt en rustig leidt met zijn gezin. Wanneer een bende bandieten zijn vrouw in koelen bloede vermoordt, staat het leven van Briggs in brand. Hij haalt zijn pistool tevoorschijn en vormt een team met een onwaarschijnlijke partner: zijn twaalfjarige dochter.

Na 43 jaar in een western
"Na 43 jaar in de filmwereld word ik nu pas uitgenodigd voor het belangrijke en legendarische genre van de western, met The Old Way," zei Cage. "Geboren en getogen in het Westen is dit weer een goede match en ik had gewild dat dit al veel eerder was gebeurd."

Het is zowel een eer als een voorrecht om met Nic te werken aan de eerste western van zijn illustere carrière. Cage belichaamt niet alleen het personage van Briggs, maar hij is ook de volmaakte professional waar een regisseur alleen maar van droomt om mee te werken om dit raadselachtige personage tot leven te brengen," aldus regisseur Brett Donowho (Acts of Violence).

"Als vader van drie dochters kan ik niet wachten om dit meeslepende verhaal van een vader en dochter en hun emotionele ontdekkingsreis te delen," voegde de regisseur toe.

NieuwsFilm

meest populair