Deze Marvel-held is dit jaar maar liefst drie keer vermoord

Deze Marvel-held is dit jaar maar liefst drie keer vermoord

Vision heeft het niet heel makkelijk.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

Er is één Marvel Cinematic Universe-personage dat maar liefst driemaal om het leven is gekomen in de franchise dit jaar. Die dubieuze eer is voor niemand anders van The Vision.

De rol van Vision wordt gespeeld door acteur Paul Bettany. We zagen zijn personage Vision om het leven komen in de series What If...? en WandaVision. Overigens kwam Vision in de hele franchise al vijf keer om het leven.

Heel vaak om het leven komen
De eerste keer dat Vision om het leven kwam was te zien in Avengers: Infinity War. Hij kwam daarin tweemaal om het leven. Eerst gebruikte Wanda Maximoff op zijn aandringen haar krachten om de Mind Stone - waardoor hij kon leven - te vernietigen. Daarna rukte Thanos de Mind Stone uit zijn hoofd, waarna hij dus een tweede maal doodging.

In de serie WandaVision zien we dat Vision zichzelf opoffert om te ontsnappen aan de Hex-wereld van Wanda Maximoff. Vervolgens wekt Wanda hem weer tot leven en zien we zijn herinnering uiteindelijk verdwijnen op het moment dat Wanda de Hex opheft.

Dan is er nog de serie What If...?, dat in zijn vijfde aflevering de wond weer openscheurt. In de derde akte van het verhaal komen we erachter dat Vision mensen lokt naar een basis waar hij slachtoffers voert aan een zombieversie van de Scarlet Witch. Uiteindelijk trekt hij de Mind Stone uit zijn eigen hoofd, als een soort boetedoening voor zijn gruweldaden.

NieuwsFilm

meest populair