'Moon Knight' van Marvel Studios brengt meer van hetzelfde, maar is ook veel zwaarder dan de gemiddelde MCU-film

'Moon Knight' van Marvel Studios brengt meer van hetzelfde, maar is ook veel zwaarder dan de gemiddelde MCU-film

Moon Knight krijgt humor, actie, en een beladen thema.

Moon Knight belooft een Marvel-project te worden zoals we dat nog niet eerder gezien hebben. Natuurlijk zitten er de welbekende actie en humor in die we kennen van het Marvel Cinematic Universe, maar volgens de regisseur Mohamed Diab wordt het ook een serie met de nodige serieuze en bij vlagen zware thema's.

Volgend jaar maakt Oscar Isaac zijn debuut in het Marvel Cinematic Universe. De held die hij speelt is sowieso een aparte. Marc Spector is een huurling die dodelijk gewond raakt bij een missie, en vervolgens door de Egyptische maangod Konshu tot leven gewekt wordt. Maar in ruil daarvoor moet Spector hem dienen als Moon Knight.

Zware serie
Diab heeft vier van de zes afleveringen gemaakt. Hij brengt zijn stijl met zich mee, namelijk die van zware en serieuze films over zware onderwerpen. "Moon Knight gaat voor mijn gevoel ook zo worden. Het wordt entertainment, maar ook zwaar."

Tegelijk kunnen we volgens Diab ook genoeg grappen verwachten. Hij is naar eigen zeggen heel "creatief met de grappen en met de actie". Sterker nog: "Zoals ik steeds tegen mijn vrouw zeg: ik kan niet geloven dat ik grappig ben in een andere taal!"

Diab maakte een 200 pagina's tellende pitch voor Moon Knight, wat hij samen met zijn echtgenote en producenten-partner Sara Goher deed. En dat heeft een "geweldige ervaring" opgeleverd. "Ik waardeer dingen aan mijn onafhankelijke films meer, maar ik waardeer ook dingen van de grote machine. Ik kan Marvel nergens anders mee vergelijken, maar het is een geweldige machine. Die mensen zijn geniaal."

NieuwsFilm

meest populair