Dit is hoe Marvel Studios beslist welke film en serie naar Disney+ gaat

Dit is hoe Marvel Studios beslist welke film en serie naar Disney+ gaat

Marvel Studios maakt nu content voor de bioscoop en Disney+.

Producent Jonathan Schwartz onthult hoe Marvel Studios besluit welk project naar Disney+ gaat. Na de Infinity Saga besloot Marvel om zijn verhalen flink uit te breiden en ook met televisieseries voor Disney+ te komen.

Daarvan zijn er nu vier te zien: WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki en What If...?. En er komen er nog veel meer aan de komende jaren. Bovendien maakt men ook Holiday Specials voor Disney+, waarvan The Guardians of the Galaxy Holiday Special de eerste wordt.

Flink groter
De series blijken bovendien cruciaal te zijn voor het filmuniversum. De serie Loki stelde ons al voor aan de grote schurk van de komende jaren: He Who Remains (een variant van Kang the Conquerer) en liet het multiversum losbarsten.

Duidelijk is dat de series op Disney+ een verplichting zijn om te volgen als je het volledige verhaal wil kunnen volgen. Maar hoe maakt Marvel dan die keuzes? Dat legt Schwartz uit:

"Het is iets wat we gezamenlijk uitzoeken. Wat is logisch voor Disney+ en wat voor de films? Welke personages gaan waarheen? Dat zoeken we als groep uit en ik vind het ook zo tof aan Disney+ dat we de kans krijgen verhalen te vertellen die misschien buiten de norm van wat we in de films doen. Dus een andere structuur krijgen, iets gekker en wilder zijn dan we in het verleden met onze films konden doen. Tegelijk kunnen de films iets dat we in het verleden niet konden doen omdat we het vertrouwen kregen door de series dat dit mogelijk zou zijn."

NieuwsFilm

meest populair