Wordt 'No Time to Die' nu alwéér uitgesteld?!

Wordt 'No Time to Die' nu alwéér uitgesteld?!

Het lijkt erop dat MGM het risico misschien niet zal nemen...

No Time to Die is al meerdere keren uitgesteld. De James Bond film zal normaal gesproken eind deze maand te zien zijn, maar nu lijkt het erop dat Daniel Craig's laatste avontuur als 007 misschien wéér een latere release-datum krijgt.

Eerder deze week werd al gemeld dat andere blockbusters naar 2022 zijn verschoven. Blijkbaar wil MGM hier niet aan meedoen, aangezien een nieuw uitstel van de film peperduur zou zijn en dat terwijl No Time to Die al de duurste Bond film aller tijden is.

Hoop
Deze zomer kwamen toch enkele blockbusters uit, zoals F9 en A Quiet Place 2. Dit was bemoedigend en beide films deden het tamelijk goed gezien de omstandigheden. MGM heeft de wereldpremière van No Time to Die geprikt voor het einde van deze maand en lijkt hier ook mee door te willen gaan. Op het CinemaCon 2021 werd gezegd dat de nieuwe Bond film niet weer uitgesteld zou worden. Kijk echter niet raar op als dit toch zal gebeuren...

In een rapport dat de filmwebsite Variety heeft weten te bemachtigen, staat niet allen dat Top Gun: Maverick is verplaatst, maar dat No Time to Die misschien ook (opnieuw) wordt uitgesteld als de box-office cijfers van andere films die deze maand verschijnen niet toenemen.

De reden
Zo staat er: ''Tenzij bioscopen een opmerkelijke toename van het aantal bezoekers beleven, geloven insiders dat 'No Time to Die' geen andere keuze heeft dan opnieuw uitgesteld te worden''.

''De voornaamste reden hiervoor is dat ervaren producenten als Barbara Broccoli en Michael G. Wilson, die ongekende controle hebben over de wereldberoemde filmfranchise, het 007-avontuur niet tegelijkertijd op streamingplatformen zullen laten zien, al zou dit wel enigszins de klap van de teruglopende kaartverkoop kunnen helpen''.

''Het blijft daarom riskant het nieuwe Bond-avontuur uit te brengen, nu dat mensen nog steeds bang zijn om naar de bioscoop te gaan. Elke Bond-film is enorm duur en moet honderden miljoenen ophalen, enkel en alleen om geen verlies te lijden''.

Voorbeeld
Naar alle waarschijnlijkheid zal MGM wachten om te zien hoe Marvel's Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings het zal doen, voordat ze een definitieve beslissing nemen. Het gerucht doet ook de ronde dat als de superheldenfilm niet goed presteert, Eternals dan ook uitgesteld zal worden.

NieuwsFilm

meest populair