HBO Max komt nog dit jaar naar Europa; Nederland pas later aan de beurt?

HBO Max komt nog dit jaar naar Europa; Nederland pas later aan de beurt?

De nieuwe streamingdienst heeft zijn plannen voor de Europese markt nader toegelicht.

HBO Max komt snel naar Europa. Nog dit jaar wordt de streamingdienst uitgerold in de eerste Europese landen. Dat heeft WarnerMedia bevestigd aan The Hollywood Reporter. Wanneer kunnen we in Nederland naar HBO Max kijken?

HBO Max is op dit moment alleen nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten en 39 landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, maar daar komt snel verandering in.

De komende maanden zal HBO Max worden gelanceerd in Scandinavië en Spanje. Voor volgend jaar staat een uitrol in meer Europese landen gepland.

Nederland
Momenteel heeft HBO een exclusief contract met Ziggo in Nederland. De series en films van de streamingdienst zijn daardoor alleen bij die telecomprovider te zien. Dat contract loopt echter eind dit jaar af, waardoor ook in ons land de weg vrij is voor de komst van HBO Max.

Vermoedelijk komt HBO Max in 2022 dan ook gewoon naar Nederland.

Over deze streamingdienst
Op HBO Max vind je straks onder meer de films en series van Warner Bros., HBO, DC, New Line Cinema en CW. De entertainmentreus werkt ook aan een hoop exclusieve content voor het platform.

In Amerika kost een abonnement op HBO Max 15 dollar per maand. Daarmee is de streamingdienst duurder dan Netflix, Disney Plus, Videoland en Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair