Is Doctor Strange stiekem de grote slechterik van 'Spider-Man: No Way Home'?

Is Doctor Strange stiekem de grote slechterik van 'Spider-Man: No Way Home'?

Sommige Marvel-fans vinden dat de magiër zich maar opvallend gedraagt in de eerste trailer.

Is Doctor Strange op het duistere pad beland? Sommige Marvel-fans vermoeden van wel na het zien van de eerste trailer voor Spider-Man: No Way Home, waarin de krachtige magiër de titelheld een handje helpt nadat diens ware identiteit bekend is geworden.

Bekijk de afbeelding
Op social media is discussie ontstaan onder fans over de vraag of de Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) die in de trailer te zien is wel de Doctor Strange is die we kennen uit de eerdere Marvel-films. Sommige fans vinden namelijk dat hij zich ietwat opvallend gedraagt.

In de trailer klopt Peter Parker (Tom Holland) aan bij Strange met het verzoek of hij de wereld kan laten vergeten dat hij degene is die achter het pak van Spider-Man schuilgaat. Dat Strange vervolgens bereid blijkt om hem hier daadwerkelijk mee te helpen, vinden sommige fans toch maar wat vreemd.

Onverantwoord
Aan de spreuk die Strange daarvoor moet gebruiken, zitten enorm veel risico's verbonden, zo waarschuwt zijn rechterhand Wong (Benedict Wong) hem. Toch laat de Sorcerer Supreme zich daardoor niet tegenhouden.

En dat is vreemd, zo meent deze groep fans. Zo'n onverantwoorde actie zou niet passen bij de ontwikkeling die het personage heeft doorgemaakt. Buiten zijn gedrag, wijst men ook op het feit dat de Sanctum Sanctorum binnen helemaal onder de sneeuw zit. Al met al signalen dat er iets niet helemaal klopt.


Bekijk de afbeelding
Slechte Variant
Een interessante theorie, die online veel aanhang geniet, is dat de Doctor Strange in No Way Home de slechte Variant is van het personage die in de animatieserie What If...? wordt geïntroduceerd. Zijn komst is, gezien de opening van het Multiversum en verdere gebeurtenissen in Loki, niet helemaal uit te sluiten.

Deze theorie wordt mede versterkt door een fragment uit de trailer waarin Strange en Spider-Man samen op een rijdende trein staan. Sommige fans denken namelijk dat de twee hier aan het vechten zijn tegen elkaar. Genoeg om over te speculeren dus!

Typisch Strange
Andere fans vinden het gedrag van Strange eigenlijk helemaal niet zo opvallend. Zij wijzen erop dat de magiër namelijk een tikkeltje arrogant is en nogal de drang heeft om zijn kunsten steeds te overtreffen met krachtigere (en gevaarlijke spreuken). Ook zeggen zij dat de problemen de schuld van Peter zelf zijn. Hij raakt immers in paniek tijdens het uitvoeren van de spreuk.


Spider-Man: No Way Home, een veelbelovende spektakelfilm van regisseur Jon Watts, is vanaf 16 december in de Nederlandse bioscopen te bekijken.

NieuwsFilm

meest populair