Is 'Fight Club' een red flag movie waar je niets mee te maken moet willen hebben?

Is 'Fight Club' een red flag movie waar je niets mee te maken moet willen hebben?

Filmfans hebben het er ineens over op Twitter.

De afgelopen dagen was het druk met de hashtag #FilmTwitter. Een opvallend onderwerp dat voorbij kwam, is de vraag of de film Fight Club (1999) van regisseur David Fincher beschouwd moet worden als een 'red flag film'.

Het idee van een 'red flag film' verwijst naar een 'red flag', een persoon met wie je liever geen interactie moet willen hebben. Op Twitter leidde dat tot een discussie over 'green flag films', maar ook of er films zijn die je eigenlijk moet vermijden.

Verdient Fight Club een red flag?
Toen Fight Club in 1999 uitgebracht werd, was het een teleurstelling aan de box office. Maar het werd wel al snel een cult klassieker, een film die het vooral ook goed deed bij mannen op de universiteit.

Centraal staat de protagonist die zonder naam blijft en gespeeld wordt door Edward Norton. Hij krijgt een identiteitscrisis en zoekt zingeving door deel te nemen aan een reeks ondergrondse vechtclubs.

Die groepen worden georganiseerd door Tyler Durden (Brad Pitt), maar de twee komen er al snel achter dat die ondergrondse gevechten niet genoeg zijn. En dus starten ze een groep, Project Mayhem, dat snel escaleert van vandalisme tegen grote bedrijven, tot terrorisme.

De centrale vraag is natuurlijk of Tyler een held is, en hoe het zit met zijn liefde voor geweld. Moet je je daar wel mee inlaten? Of kan je beter de film links laten liggen?



NieuwsFilm

meest populair