'Eternals'-actrice over de genderwissel in nieuwe Marvel-film

'Eternals'-actrice over de genderwissel in nieuwe Marvel-film

Makkari is geen man meer zoals we hem in de stripboeken kennen.

Enkele dagen geleden verscheen weer een nieuwe Eternals-trailer, waarin actrice Lauren Ridloff te zien is als Makkari, een lid van de Eternals. Toch was het enigszins verbazingwekkend dat Marvel op zoek ging naar een vrouw voor deze rol, aangezien Makkari in de comics juist een man is. Ridloff laat zich hier nu over uit.

De genderwissel is een van de redenen waarom Ridloff juist zo graag de rol wilde bemachtigen. De actrice, o.a. bekend van de serie The Walking Dead en de sterk onthaalde Sound of Metal, zegt er het volgende over.

Reactie
''Het was onmogelijk om nog meer in de tegenovergestelde richting te gaan'' begint ze. ''In de comics is Makkari een grote, gespierde, blonde man die kan horen. Toch overwoog Marvel mij, een zwarte, dove vrouw, om het personage te vertolken. Zo'n kans kon ik niet aan me voorbij laten gaan''.

Makkari is echter niet de enige superheld die een genderwissel ondergaat. Zo ook Ajax, de leider van de Eternals. Ajax is oorspronkelijk eveneens een man, maar wordt in de film door Salma Hayek gespeeld. Ook superheld Sprite, oorspronkelijk een jongen, wordt gespeeld door de 13-jarige Lia McHugh.

Kritiek
Marvel wordt vanuit een hoek geprezen voor de eerste dove superheld in het MCU met Eternals, als eveneens de eerste homoseksuele Marvel-held (Brian Tyree Henry's Phastos) en de eerste Koreaanse (Don Lee's Gilgamesh).

Er zijn echter ook mensen die al deze veranderingen van Marvel niet zo zien zitten, aangezien deze vaak geforceerd aanvoelen om politiek correct over te komen. De nodige fans noemen Marvel's Phase 4 dan ook behoorlijk woke. Wat vinden jullie?

NieuwsFilm

meest populair