Netflix dropt heerlijke teaser 'The Hand of God' van de man achter 'La grande bellezza'

Netflix dropt heerlijke teaser 'The Hand of God' van de man achter 'La grande bellezza'

Check ook de poster!

Netflix heeft de eerste teaser van The Hand of God online gezet, de nieuwste film van de veelgeprezen Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino (La grande bellezza, Youth). Het wordt een persoonlijk verhaal over Sorrentino's jeugd, die opgroeide in Napels in de jaren tachtig en niets liever wilde dan films maken.


Vorig jaar kwam het nieuws naar buiten dat de inmiddels overleden Argentijnse voetballegende Diego Maradona een rechtszaak zou aanspannen tegen Netflix. Ondanks het feit dat de film niet direct over hem gaat, vond Maradona dat er sprake was van schending van de auteursrechten.

Groot Maradona-fan
De goal die Maradona tijdens het WK van 1986 tegen Engeland met z'n hand maakte, noemde hij namelijk ook de "hand van God." Sorrentino is een groot fan van de voetballer, die in de jaren tachtig voor S.S.C. Napoli speelde en in de film wordt er ook gesproken over Maradona. De titel is dus zeker een referentie aan Maradona's legendarische doelpunt.

De cast van de film bestaat uit Filippo Scotti, Toni Servillo, Teresa Saponangelo, Marlon Joubert, Luisa Ranieri, Renato Carpentieri en Massimiliano Gallo. The Hand of God verschijnt later dit jaar in de bioscopen - om volgend jaar mee te doen voor de Oscars - en op Netflix.


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair