Spider-Man keert mogelijk toch terug naar 'huis': Disney wil de franchise opkopen?

Spider-Man keert mogelijk toch terug naar 'huis': Disney wil de franchise opkopen?

Sony zou de franchise mogelijk van de hand gaan doen.

Disney doet zijn best om alle Marvel-personages terug te krijgen. In het kader daarvan nam de filmstudio 20th Century Fox over, zodat de X-Men en Fantastic Four weer 'thuis' zouden keren bij Marvel Studios. En nu schijnt Disney echt zijn best te doen de Spider-Man personages terug te kopen.

Giant Freakin Robot stelt dat Disney op dit moment de mogelijkheid verkent om Spider-Man en alle gerelateerde personages terug te kopen van Sony. Dit zou deels voortkomen uit het feit dat Tom Holland straks zonder contract zit en weer met Sony in gesprek moet.

De franchise kopen?
Het is niet bekend hoeveel geld Disney eventueel zou willen betalen om de behoorlijk succesvolle en winstgevende franchise over te nemen van Sony. Duidelijk is dat Sony er alle moeite voor doet om Spider-Man-films te maken die het goed doen bij het publiek.

In het kader daarvan heeft Sony immers het Venom-universum in de maak, waarin ook personages als Mobius straks hun debuut maken. En er is veel meer op komst, met losse connecties aan het Marvel-universum.

In 2019 hoorden we voor het eerst dat Disney wilde kijken of het mogelijk zou zijn om de Spider-Man franchise te kopen van Sony. Toentertijd zou men tussen de 4 en 5 miljard dollar willen betalen.

NieuwsFilm

meest populair