Zendaya tóch niet het hoofdpersonage in 'Dune: Part Two'

Zendaya tóch niet het hoofdpersonage in 'Dune: Part Two'

Een vertaalfout zorgde afgelopen week voor veel commotie onder de fans.

Afgelopen week zou Denis Villeneuve tijdens een interview met La Repubblica hebben gezegd dat niet Timothée Chalamet, maar Zendaya de hoofdrol zou krijgen in het mogelijke vervolg op Dune. Dit leidde tot een hoop commotie online, want Zendaya's personage Chani speelt in het boek op geen moment de hoofdrol.

Nu blijkt dat de vertaling die IGN deed van het artikel dat het iets anders ligt. Villeneuve zei (volgens de juiste vertaling) namelijk het volgende:

"Toen ik Chani ging casten, heb ik een hoop actrices gesproken. Zendaya wilde ook graag auditie doen, maar nadat de opnames waren afgerond en ik zag wat een geweldige actrice ze is, heb ik daar spijt van. Het kwam gewoon doordat ik haar niet eerder kende. Op die dag van auditie maakte ze veel indruk op me, en wist ik direct dat zij Chani moest spelen. Het is een eer dat ik met twee van zulke explosieve talenten (Chalamet en Zendaya) mag werken en ik kan niet wachten om ze weer samen te brengen voor het tweede deel van Dune. Zeker in de wetenschap dat Zendaya de vrouwelijke hoofdrol heeft in het verhaal."

Kleine nuance
De toevoeging van het woord 'vrouwelijk' verandert de zaak. Het is dus niet zo dat Chalamet nog maar een bijrol heeft in Dune: Part Two, maar dat hij als mannelijke hoofdrolspeler een gelijke heeft in Zendaya.

Of Dune: Part Two er komt, moet natuurlijk eerst nog maar blijken. Vanaf 16 september a.s. draait de film in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair