Val Kilmer krijgt na keelkanker 'zijn stem terug'

Val Kilmer krijgt na keelkanker 'zijn stem terug'

Dankzij ongelofelijke technologie is dit mogelijk!

Val Kilmer, o.a. bekend van cult films als Top Gun en Heat, kan al jarenlang niet meer spreken. Een softwarebedrijf genaamd Sonantic geeft de acteur nu echter opnieuw een stem en wel zijn eigen.

Kilmer werd in 2014 voor keelkanker behandeld en kan sindsdien niet meer spreken. Nu, naar aanleiding van de release van Val, een documentaire over zijn leven en carrière, heeft de acteur samengewerkt met Sonantic om zijn stem na te kunnen bootsen. Het resultaat mag er zeker zijn.

Zijn eigen stem
Dankzij uren aan archiefmateriaal van Kilmer en artificiële intelligentie wist Sonantic de stem van de acteur 'terug te brengen', die nu gebruikt is voor een promofilmpje van het bedrijf. Deze is hieronder te beluisteren.



Onder de indruk
Kilmer is zelf erg tevreden met het resultaat en liet weten dat er een kans bestaat dat hij ze ook voor persoonlijke en professionele doeleinden zal kunnen gebruiken: ''Ik ben het hele team van Sonantic enorm dankbaar voor het meesterlijk recreëren van mijn stem op een manier die ik nooit voor mogelijk had gehouden''.

''In staat zijn om te communiceren is de kern van het menselijk bestaan en de neveneffecten van keelkanker maakten het voor anderen moeilijk om me te begrijpen. Nu krijg ik echter de kans om mijn verhaal te vertellen, met een stem die authentiek en vertrouwd aanvoelt. Dat is een heel bijzonder geschenk.''

NieuwsFilm

meest populair