Nederland krijgt er nog een must-have streamingdienst bij: de versnippering van het aanbod gaat door

Nederland krijgt er nog een must-have streamingdienst bij: de versnippering van het aanbod gaat door

En weer komt er een streamingdienst bij...

En weer komt er een streamingdienst bij. SkyShowtime wordt volgend jaar in meer dan twintig Europese landen gelanceerd. Daar bevindt ook Nederland zich onder, waarmee de versnippering van het aanbod vrolijk doorgaat.

Op SkyShowtime zal je bij lancering ruim 10.000 uur aan content kunnen bekijken. Het gaat om films en televisieseries van Showtime, Paramount Pictures en Universal Pictures. Bovendien kan je ook verwachten Paramount+ Originals, Peacock en Sky Studios-producties te streamen.

Weer een streamingdienst
Hier in Europa gebruikt SkyShowtime het platform dat voor Peacock ontwikkeld werd. Dat is een streamingdienst van Comcast die in de Verenigde Staten beschikbaar is en op termijn ook naar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk komt.

Door het brede aanbod van de studio's, zal content die nu bijvoorbeeld op Netflix en Prime Video te zien is, verhuizen naar SkyShowtime. Ook is het de verwachting dat dit (gezien de studio's die erachter zitten) het thuis wordt voor bijvoorbeeld Star Trek, net als in de Verenigde Staten Paramount+ dat is.

SkyShowtime moet elke maand weer nieuwe content krijgen, bestaande uit oude films en series, maar ook nieuwe producties. Ook is het de bedoeling om er een breed platform van te maken met films en series in alle genres en voor alle leeftijdsgroepen.

Het is nog niet bekend hoe duur het abonnement op SkyShowtime wordt, en ook niet wanneer de dienst precies gelanceerd zal worden. Duidelijk is wel dat de streamingmarkt ook in Europa steeds meer versnippert.

NieuwsFilm

meest populair