'District 10' wordt heel anders dan voorganger 'District 9'

'District 10' wordt heel anders dan voorganger 'District 9'

De film District 10 wordt wel speciaal.

Regisseur Neill Blomkamp heeft besloten om een vervolg te maken op de hit District 9, waar hij in 2009 zijn doorbraak mee beleefde in Hollywood. De regisseur werd gevraagd of het vervolg net zo grootschalig moet zijn als de eerste.

"Ik denk dat de aanpak van de eerste film wel correct is," zei Blomkamp. "Het is echt een vraag van een scenario". Mocht dat overeenkomen met de eerste film, is het geen dure aangelegenheid, want de eerste productie had naar verluidt een budget van 30 miljoen dollar.

Meer geld nodig?
"Als er iets meer aan de hand is in het script, dan heb je wat meer geld nodig. Maar ik denk dat het nog altijd net zo uitgekleed zou zijn als de eerste film," begon hij.

Hij houdt meer van het "creatieve dat je dan krijgt. Persoonlijk houd ik daar wel van." Wat Blomkamp betreft is het gebruik van visuele effecten ook niet per se altijd beter. De kosten van een film komen daardoor steeds hoger te liggen en of dat nou per definitie voor betere films zorgt?

Tegelijk heeft hij een vrij genuanceerd beeld hierover: "Ik denk dat de bioscoopreleases die plaatsvinden, waarschijnlijk meer event-driven, gigantische spektakels zullen zijn om mensen naar de bioscoop te trekken. En dan is het economisch verantwoord om zo groot te gaan zodat mensen ook echt een reden hebben om naar de bioscoop te komen."

NieuwsFilm

meest populair