Daniel Craig zal zijn kinderen niet veel geld achterlaten

Daniel Craig zal zijn kinderen niet veel geld achterlaten

De acteur is van mening dat je geld moet laten rollen of weggeeft.

Daniel Craig heeft goud geld verdiend tijdens zijn carrière en daar zullen hoogstwaarschijnlijk nog heel wal miljoentjes bijkomen, ook na zijn rol als James Bond. Toch wil de acteur zijn kinderen eigenlijk geen erfenis nalaten.

In een gesprek onthulde de No Time to Die-ster dat hij zijn kinderen zo goed als niks wil achterlaten. Zo zegt Craig: ''Is er geen oud gezegde dat als je een rijk persoon sterft je dan hebt gefaald? Volgens mij heeft Andrew Carnegie (de bekende staalmagnaat en filantroop) weggeven wat vandaag de dag zo'n 11 miljard dollar zou zijn''.

Idee
''Carnegie was natuurlijk steenrijk, want ik wed dat hij er zeker ook nog een groot deel heeft gehouden. Maar ik wil zelf geen grote bedragen aan de volgende generatie overlaten. Ik vind een erfenis namelijk nogal onsmakelijk. Mijn filosofie is: geef je geld uit of geef het weg voor je dood''.

Het uitgeven van zijn eigen fortuin zal nog wel even kunnen duren. Craig heeft natuurlijk al een vol spaarvarken dankzij zijn rol als 007 sinds Casino Royale uit 2006, maar daar blijft het niet bij. De acteur tekende onlangs nog een lucratieve deal met Netflix.

De streaminggigant gaat namelijk meerdere vervolgen maken op de sterk onthaalde Knives Out. Craig zou daarvoor al zo'n 100 miljoen dollar krijgen.

NieuwsFilm

meest populair