Emma Stone tekent officieel voor 'Cruella 2'

Emma Stone tekent officieel voor 'Cruella 2'

Krijgt ook deze sequel een hybride releasemodel?

Emma Stone heeft een deal getekend voor een vervolgfilm op Cruella. Dat weet Deadline te melden.

Cruella, een sterk ontvangen Disney-film van Craig Gillespie (I, Tonya), was ondanks de corona-omstandigheden, een bioscoopsucces. De film bracht wereldwijd ruim 220 miljoen dollar op, tegen een productiebudget van 100 miljoen. En daar moet de opbrengst uit de verkoop van VIP-toegang op Disney+, waar de film gelijktijdig op verscheen, nog bij worden opgeteld.

Het is niet bekend of Cruella 2 ook gelijktijdig in de bioscoop en op de streamingdienst moet verschijnen, maar de eerste film heeft bewezen dat zo'n hybride releasemodel absoluut winstgevend kan zijn.

Waarschijnlijk zal Stone ook een goed contract hebben onderhandeld waarmee zij als hoofdrolspeelster ook gecompenseerd wordt voor de verminderde biosrecette door zo'n gelijktijdige streamingrelease. Disney zal haar vast een deel van de opbrengsten uit de verkoop van VIP-toegang geven, mocht men weer voor zo'n model gaan.

In Cruella is te zien hoe een rebels en modebewust weesmeisje uit Londen uitgegroeid tot de iconische, dalmatiërvillende schurk. Althans, deels, want haar transformatie tot de ware Cruella De Vil uit de originele animatiefilms is nog lang niet compleet. Dat mogen we vermoedelijk gaan aanschouwen in Cruella 2.

NieuwsFilm

meest populair