Instagram verwijdert nieuwe Penélope Cruz-filmposter vanwege zichtbare tepel

Instagram verwijdert nieuwe Penélope Cruz-filmposter vanwege zichtbare tepel

Er kwam echter zo veel kritiek dat ze hun beslissing ongedaan maakten.

De poster van Madres Paralelas, de nieuwe film van Pedro Almodovar waarin Penélope Cruz te zien is, is van Instagram verwijderd. Die ingreep kwam het bedrijf op een hoop kritiek te staan, waarna de sociale mediagigant zich ervoor verontschuldigde.

Op de poster is een tepel met daaraan een druppel melk te zien. Dit gaat in tegen de regels omtrent naakt die Instagrams moederbedrijf Facebook hanteert. Nadat Instagram onder vuur kwam te liggen om deze beslissing, staat de poster weer online.

Statement
Een woordvoerder van Instagram zei: "Onder bepaalde omstandigheden maken we uitzonderingen op de regels, bijvoorbeeld als er een duidelijke artistieke context is. We verontschuldigen ons dan ook voor de mogelijke verwarring die we hebben veroorzaakt."

Javier Jaén, de ontwerper van de poster, zegt dat Almodóvar zich er zeker van bewust was dat het beeld voor problemen kon zorgen op sociale media, maar dan hoort het nog niet van internet afgehaald te worden. Jaén komt nu dan ook op voor de regisseur en de film.

Verdediging
Zo zegt Jaén: "Pedro vertelde me dat hij al films met posters maakte voordat Instagram bestond en dat ook zou blijven doen als Instagram er niet meer was. En wat is er eigenlijk zo choquerend aan de poster? Dit is waarschijnlijk het eerste wat ik zag toen ik geboren werd."

"Instagram vindt het echter gevaarlijk en pornografisch. Hoeveel mensen vertellen ze op die manier dat hun lichaam slecht en gevaarlijk is? Volgens Instagram ziet hun technologie geen verschil in context. Dat vind ik geen geldig excuus. Pas je technologie dan aan."

Bekijk hier de desbetreffende posting.

NieuwsFilm

meest populair