Gaat Marvel Studios ook volwaardige animatiefilms maken? We hebben het antwoord

Gaat Marvel Studios ook volwaardige animatiefilms maken? We hebben het antwoord

Brad Winderbaum, die leiding geeft aan de nieuwe animatietak, vertelt over de ambities en plannen van de studio.

Marvel Studios lanceerde woensdag zijn eerste animatieserie What If...?. De studio blijkt aan nog meer animatie te werken, zo vertelt Brad Winderbaum, die onlangs werd benoemd tot hoofd van Marvels animatietak, aan Variety. Kunnen fans ook volwaardige animatiefilms verwachten?

Bekijk de afbeelding
Volgens Winderbaum werkt Marvel momenteel aan meerdere animatieseries voor Disney+, waaronder een tweede seizoen van What If...? en een reeks korte filmpjes over Baby Groot in een fotorealistische stijl.

"We realiseerden ons dat er vele gave wegen zijn om te verkennen met animatie," vertelt Winderbaum. "Deze projecten maken we alleen als het verhaal dat we willen vertellen alleen via animatie verteld kan worden."

De producent benadrukt dat Marvel geen animatieseries gaat maken over populaire personages uit de films. "We voelen er weinig voor om een personage te pakken dat populair is vanwege een aankomende film en daar vervolgens een animatieserie over te maken. Dat gaan we niet doen," aldus Winderbaum.

Ook kan Variety melden dat Marvel Studios op dit moment geen plannen heeft voor animatiefilms van speelfilmlengte. De komende jaren hoeven we dus geen animatiefilms van de studio in de bioscoop te verwachten.

NieuwsFilm

meest populair