Pers flink onder de indruk van Marvels eerste animatie 'What If...?'

Pers flink onder de indruk van Marvels eerste animatie 'What If...?'

Maar in hoeverre is deze serie verbonden met de rest van de franchise?

De Amerikaanse critici smullen van What If...?, de eerste animatieproductie van Marvel Studios. Volgens de recensenten pakt de serie, die verbonden is met de andere films en series van de studio, flink uit met interessante en creatieve alternatieve verhaallijnen.

Bekijk de afbeelding
De reviewers kregen toegang tot de eerste drie afleveringen van de serie. In totaal zal het eerste seizoen bestaan uit negen afleveringen. Een eerder aangekondigde tiende aflevering moest vanwege de coronapandemie worden verschoven naar het tweede seizoen. De makers kregen dat deel niet meer op tijd af.

Hoe wordt de serie beoordeeld?
Op het moment van schrijven scoort What If...? een zeer nette 90 procent op Rotten Tomatoes (op basis van 40 recensies). De critici geven de animiatieserie gemiddeld een 7.6.

De consensus luidt: "Hoewel de serie misschien niet veel toevoegt aan het grotere MCU-verhaal, zorgen de verrassende kijk op geliefde personages en enkele van de beste actiescènes uit de gehele franchise voor een boeiende kijkervaring".

Juist wel grote gevolgen?
Toch valt die eerste opmerking te betwijfelen. Er gaan immers flink wat geruchten rond dat Captain Carter, die centraal staat in de vandaag verschenen eerste aflevering en gespeeld wordt door Hayley Atwell, uiteindelijk haar overstap zal maken naar de live-actionfilms.


What If...?, waarin de geheimen van het Multiversum zullen worden onthuld, is vanaf vandaag exclusief op Disney+ te zien. Iedere woensdagochtend verschijnt er één nieuwe aflevering.

NieuwsFilm

meest populair