Netflix en Apple verwikkeld in felle biedingsoorlog om opvallende nieuwe film

Netflix en Apple verwikkeld in felle biedingsoorlog om opvallende nieuwe film

Ze willen een nieuwe film van Paolo Sorrentino aankopen.

Weer een dag en nog een biedingsoorlog voor de streamingwereld. Apple en Netflix zijn beide bereid om tientallen miljoenen neer te leggen voor de nieuwe film van Paolo Sorrentino.

Sorrentino won een Oscar met zijn film La Grande Bellezza en is druk doende een film te ontwikkelen waarin actrice Jennifer Lawrence de rol van Sue Mengers zal spelen. Zij was een legendarische superagent die probeerde de best mogelijke deals voor haar A-list-klanten te regelen.

Flinke biedingsoorlog
De streamingdiensten zijn volgens Variety verzeild geraakt in een zware biedingsoorlog. Biede zouden al meer dan 80 miljoen dollar willen neertellen voor de film. Mogelijk wordt er nog meer geboden, waardoor Lawrence, Sorrentino en de andere betrokken producenten, flink kunnen binnenlopen.

Het helpt daarbij natuurlijk dat Netflix en Apple helemaal geen interesse hebben in bezoekersaantallen, maar vooral in abonnementen. En niets is zo goed voor abonnementen als buzz rond een nieuwe film.

Overigens is het eerstvolgende project van Sorrentino, het coming-of-age-drama The Hand of God, al door Netflix aangekocht. Die film zal vermoedelijk meedingen naar de grootste filmprijzen.

NieuwsFilm

meest populair