Deze acteur wees 'Harry Potter' resoluut af: f*ck off

Deze acteur wees 'Harry Potter' resoluut af: f*ck off

Alan Cumming had echt geen zin in Harry Potter.

Acteur Alan Cumming blijkt een van de hoofdrollen in de Harry Potter-franchise aangeboden te hebben gekregen. De producenten wilden dat hij Gilderoy Lockhart (in het Nederlands Gladianus Smalhart) zou spelen en dat zag hij absoluut niet zitten.

Met de Potter-films werden de carrières van hoofdrolspelers Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint natuurlijk gelanceerd. Maar er zaten ook heel wat zeer bekende Britse acteurs in. Denk maar aan Alan Rickman en Maggie Smith. En de producenten hadden ook Cumming willen casten.

F*ck off
Cumming is een bekend acteur, een Schot, die nadat hij in 1993 de rol van Hamlet speelde in een kritisch goed ontvangen theaterstuk, doorbrak. De makers van de Potter-franchise zagen het daarom helemaal zitten om hem te casten in Harry Potter and the Chamber of Secrets.

Maar tegenover The Telepgraph vertelde hij dat hij het hele proces, waarbij hij auditie moest doen voor de rol, helemaal niets vond:

"Ik weet het niet af. Ik heb hen verteld om op te rotten. Ze wilden dat ik en Rupert Everett een screentest zouden doen, en lieten weten dat ik niet meer betaald zou krijgen dan een bepaald bedrag. Ze hadden gewoon niet meer geld in het budget. En ik had dezelfde agent als Rupert, en hem boden ze meer aan. Ze logen dus tegen mij, en deden dat nog dom ook." En dus had hij een duidelijke reactie: "ik zei: f*ck off".

NieuwsFilm

meest populair