Waarom Neill Blomkamp toch besloot een vervolg op 'District 9' te maken

Waarom Neill Blomkamp toch besloot een vervolg op 'District 9' te maken

In een keer voelde de regisseur zich weer geïnspireerd!

Neill Blomkamp wist in 2009 hoge ogen te gooien met zijn regiedebuut District 9. De film werd een grote hit en vele fans dachten dat een vervolg snel zou komen. De regisseur wilde echter niks weten van een sequel, maar verandere uiteindelijk toch van gedachten. Nu laat hij weten hoe dat komt.

Blomkamp werkt momenteel namelijk aan District 10 en laat zich uit over het schrijfproces: ''Het script is goed op weg. Het schrijven verloopt dan ook vlekkeloos. Ik ben erg tevreden met de vooruitgang de we tot nu toe geboekt hebben en ik zal er flink aan blijven doorwerken!''

Waarom uiteindelijk wel
Het heeft echter wel een tijdje geduurd voordat de regisseur besloot er toch mee aan de slag te gaan: ''Zo'n 10 jaar lang had ik geen goede reden om een sequel te maken. Ik had namelijk niet het gevoel dat ik nog iets te vertellen had, nadat ik met District 9, over mijn jeugd in Zuid-Afrika, dacht klaar te zijn''.

''Twee jaar geleden zag ik echter een documentaire over een bekend sociaal-politiek onderwerp en dat had een enorme impact om me. Ineens had ik zin om aan een District 10 te beginnen. Ik ben dan ook meteen aan de slag gegaan!''

Wanneer de film te zien zal zijn is vooralsnog niet bekend, al liet Blomkamp wel weten opnieuw samen te werken met de hoofdrolspeler van het origineel, Sharlto Copey, al is dit (vooralsnog) enkel en alleen aan het script. Misschien wordt het dan toch wel direct vervolg, al werd eerder gemeld dat de kans groot is dat de sequel zich in Amerika af zal spelen.

NieuwsFilm

meest populair