Apple TV+ legt een gigantische 200 miljoen dollar neer voor spionagefilm

Apple TV+ legt een gigantische 200 miljoen dollar neer voor spionagefilm

'Argylle' heet deze nieuwe film van 'Kingsman'-regisseur Matthew Vaughn en kost heel veel geld...

Apple legt maar liefst 200 miljoen dollar neer voor de rechten van de nieuwe spionagethriller van regisseur Matthew Vaughn. Het gaat om de film Argylle, met een behoorlijk toffe cast.

In de film zijn rollen weggelegd voor onder meer Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, John Cena, Bryan Cranston, en Samuel L. Jackson. Daarnaast zal zangeres Dua Lipa een bijdrage leveren aan de filmmuziek, het titelnummer verzorgen en in Argylle haar acteerdebuut maken.

Heel grote deal
Deadline kwam met het nieuws en schrijft dat er 200 miljoen dollar met de deal gemoeid gaat. Apple wil hiermee een heuse franchise lanceren.

Het verhaal draait om 's werelds beste spion die een avontuur aangaat met uitdagingen over de hele wereld. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ellie Conway, dat in 2022 gepubliceerd zal worden.

Overigens werkt Vaughn al als producent voor Apple TV+, aan een Tetris-film. Maar duidelijk is dat Apple echt groot vertrouwen heeft in deze film, Argylle, en er een franchise mee wil starten.

De deal is nog niet helemaal rond, maar Vaughn wilde al tegenover Deadline vertellen dat hij uitkijkt naar het project. Hij hoopt "de meest meeslepende spionagethriller die ik ooit gelezen heb" te brengen naar "de enige streamingdienst die zo'n grote franchise kan opbouwen met deze kwaliteit,".

NieuwsFilm

meest populair