Daniel Craig is echt, echt klaar met James Bond na 'No Time to Die'

Daniel Craig is echt, echt klaar met James Bond na 'No Time to Die'

De film krijgt een behoorlijk definitief einde.

Daniel Craig is echt, honderd procent zeker, klaar met James Bond. De acteur sprak tijdens een interview met Total Film over zijn afscheid van de rol. Hij is er duidelijk niet rouwig om dat zijn tijd met No Time to Die tot een einde komt.

Na Spectre wilde Craig al niet meer terugkeren. Hij vertelde toen nog liever zijn polsen door te snijden dan nog eens in de huid van de superspion te kruipen. "Ik dacht dat ik fysiek waarschijnlijk niet nog een Bond-film zou kunnen maken," aldus Craig. Hij scheurde tijdens de zware zes maanden durende opnames zijn meniscus. "Voor mij was het toen heel duidelijk dat ik niet terug kon keren."

Een afscheid
Maar hij keerde dus wel eens terug, voor deze laatste film. Een unieke, want to nu toe waren Sean Connery en George Lazenby de enige twee andere Bond-acteurs die publiekelijk bekend maakten te stoppen met de rol.

Normaliter worden Bond-acteurs vervangen zonder uitgebreid bericht voor het publiek. In dit geval gaf het de makers de kans om de laatste film van Craig zo te vormen dat zijn Bond ook echt een afscheid krijgt. De film "voelt heel definitief", aldus Craig. "Wat het verhaal afsluiten betreft, is de cirkel nu rond. Emotioneel voelt het heel bevredigend".

No Time to Die bouwt een wereld die verder is gegaan, een wereld waarin James Bond niet langer relevant is. "Wat we wilden doen is... nou ja, hem niet belachelijk maken. Maar wel het plezier met het publiek delen. Maar je moet tegelijk respecteren wat het is."

NieuwsFilm

meest populair