Richard Madden: 'Eternals' gaat heel anders worden dan alle andere superheldenfilms

Richard Madden: 'Eternals' gaat heel anders worden dan alle andere superheldenfilms

Regisseuse Chloé Zhao gaat echt iets speciaals maken van haar Marvel-film.

Richard Madden kan fans van het superheldengenre garanderen dat de Marvel-film Eternals, waarin hij de eeuwenoude, buitenaardse held Ikaris speelt, anders gaat worden dan alle andere. Volgens hem is regisseuse Chloé Zhao echt iets unieks aan het maken, zo vertelt hij in een interview met GQ.

Officieel werden de opnames van de film al in januari afgerond, maar volgens Madden vinden er continu aanvullende reshoots en audio-opnames plaats. "Het was even spannend of ik na de lockdown nog wel in dat strakke superheldenkostuum paste", grapt hij.

In beginsel was het draaien van Eternals vergelijkbaar met alle andere superheldenfilms. "Ik moest vechten tegen dekens op enorme rubberen ballen en kartonnen monsters", vertelt de Schotse acteur.

Maar toch wordt de film van Zhao volgens Madden totaal anders dan alle eerdere films uit het genre. De regisseuse, cast en het hele team doen echt hun best om de fans een unieke ervaring te gaan bezorgen, zo benadrukt hij.

"Het feit dat de film draait om eeuwenoude personages maakt hem al uniek. Hoe gaan zij om de wereld, nu ze alles al weten? Wie zijn ze precies? Wat vinden ze belangrijk? Waar geven ze om? Wat raakt hen niet?" zegt Madden.

Hij wijst onder meer op het succes van de Amazon-titel The Boys, een bikkelharde, bloederige serie in het genre.

"We hebben de klassieke versie allemaal al gezien. Het publiek wil ook eens iets nieuws zien", denkt de Bodyguard-acteur.

"Ik hoop dat ons dat is gelukt met deze film. Het Marvel-universum blijft veranderen, verbeteren en groeien en ik denk echt dat we iets aan het maken zijn wat nog geen enkele studio heeft gedaan".



NieuwsFilm

meest populair