James Gunn is na 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' klaar met Marvel Studios

James Gunn is na 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' klaar met Marvel Studios

Hij gaat andere dingen doen.

Nadat hij twee Guardians of the Galaxy-films maakte voor Marvel Studios en vervolgens kortstondig ontslagen werd, stapte James Gunn over op DC Films. Daar maakte hij The Suicide Squad, waarna hij aan de slag gaat met Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Gunn is heel complimenteus geweest over zijn ervaringen met schrijven voor Marvel Studios, maar zijn tijd bij de Guardians komt tot een einde. De regisseur gaat er namelijk mee stoppen vermoedelijk.

Einde van een tijdperk
Tijdens een interview met The New York Times vertelde Gunn dat de derde en laatste film rond de Guardians of the Galaxy vermoedelijk zijn laatste is voor Marvel Studios.

"Ik heb geen idee wat ik ga doen," vertelde Gunn. "Voor mij is Guardians 3 waarschijnlijk de laatste. Ik weet niet of ik het nog eens ga doen."

Dat heeft vooral te maken met de mogelijkheid om iets anders te doen voor het DC-multiversum. "Het Marvel-universum is altijd meer verbonden geweest, terwijl DC goede op zichzelf staand materiaal heeft gehad. Zij hadden The Dark Knight Returns. Ze hadden Watchmen. Ze hadden The Killing Joke. Ze hadden Alan Moore's Swamp Thing. Het feit dat ze Joker gemaakt hebben, wat een heel ander type film is, vind ik cool. Ik kijk heel erg uit naar Matt's film [The Batman]. Ze krijgen heel wat sterke filmmakers in hun rangen. En gaan altijd hit of miss zijn; ik wil in elk geval niet dat het saai wordt."

NieuwsFilm

meest populair