Marvel-baas Kevin Feige over al het drama rond de Spider-Man ruzie tussen Sony en Disney

Marvel-baas Kevin Feige over al het drama rond de Spider-Man ruzie tussen Sony en Disney

Wat ging er nou eigenlijk mis?

Marvel Studios-baas Kevin Feige onthult wat er achter de schermen mis is gegaan toen zijn studio korte tijd afsplitste van Sony, als het aankomt op de samenwerking van de twee bedrijven rond Spider-man.

In 2015 sloten de twee studio's een overeenkomst waarmee Peter Parker binnen het Marvel-universum kon bestaan. Het personage is inmiddels in vijf Marvel-films te zien geweest en doet het best prima. Hij is een capabele held geworden die echt een ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Flink misgegaan
Kevin Feige onthulde tijdens een uitgebreid interview wat er nou eigenlijk mis ging waardoor het personage tijdelijk uit het Marvel-universum gehaald werd.

"Er was een tijd toen het erop leek dat Marvel Studios geen Spider-Man films meer zou maken voor Sony. Het duurde maar een paar maanden, maar het waren voor ons allemaal emotionele maanden denk ik," aldus Feige.

"Gelukkig realiseerden Tom Rothman, Bob Iger, Alan Horn en Alan Bergman en zelfs Tom Holland zich allemaal: 'Zou het niet heel leuk zijn als we dit zouden kunnen blijven doen? Anders laten we de zaken anders niet tussen ons in staan'. De deal begon altijd bij Amy Pascal en ik heb niets te maken met cijfers, contracten of politiek. Het had te maken met het verhaal, de liefde voor Spider-Man en Peter Parker en het Marvel-universum. Gelukkig ging het door en daar zijn we nu aanbeland."

NieuwsFilm

meest populair