Marvel-contracten voor negen films zijn verleden tijd volgens Kevin Feige

Marvel-contracten voor negen films zijn verleden tijd volgens Kevin Feige

De studio kijkt nu per geval wat voor contract passend is.

Marvel maakte in het verleden geschiedenis door zijn sterren contractueel vast te leggen voor een groot aantal films. Vandaag de dag is dat echter niet meer het geval, zo onthult Kevin Feige, het creatief brein achter het Marvel Cinematic Universe, tegenover The Hollywood Reporter.

In het verleden kregen de contracten van Marvel, waarmee de sterren zichzelf vaak lieten vastleggen voor negen films, veel publiciteit.

"Er werd destijds veel over onze contracten geschreven, onder meer in het geval van Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Chris Evans en Sam Jackson", erkent Feige.

"Maar deze verschillen vandaag de dag per geval", vervolgt hij. "Het verschilt dus van project tot project en van cast tot cast".

Ook op andere vlakken zien de contracten van Marvel er nu anders uit. Zo wil de studio de MCU-gezichten ook vastleggen voor attracties in de Disney-pretparken.

Feige en zijn collega's blijken vooral op zoek te zijn naar acteurs die enthousiast zijn over de superheldenfilms en -series die zij produceren. "Dat is belangrijker dan opgesloten zitten in contractuele verplichtingen", aldus de producent.

NieuwsFilm

meest populair