Danny Trejo (Machete) over zijn bizarre ontmoeting met cult-leider Charles Manson

Danny Trejo (Machete) over zijn bizarre ontmoeting met cult-leider Charles Manson

De twee kwamen elkaar tegen in de gevangenis.

Danny Trejo is al decennia lang acteur, maar als kind pleegde hij regelmatig misdaden. Ook raakte hij verslaafd aan drugs en kwam hij meerdere keren in de gevangenis terecht. Hier kwam hij niemand minder dan Charles Manson tegen, waar hij het in zijn nieuwe autobiografie over heeft.

Zo zegt de Machete-acteur dat hij Manson tegenkwam in een Los Angeles gevangenis in 1961. Zo staat er in zijn boek: ''Manson was een vuil, vies en mager ventje. Hij zei tegen mij en de andere gevangen dat hij ons 'high' zou kunnen laten voelen met zijn hypnotische krachten''.

Mediteren
Manson beweerde dat hij een soortgelijke sensatie zou kunnen geven als marihuana en heroïne, enkel en alleen met woorden. Zo gaat de 77-jarige Trejo verder door te zeggen: ''Het voelde een beetje aan als een meditatie''.

''Het was een vreemde ervaring. Ik voelde mijn hele lichaam warm worden. Als dat witte jongetje geen crimineel was geworden, had hij een professionele hypnotiseur kunnen worden''.

Vervolg
Manson kwam weer vrij in 1967. Hierna richtte hij de Manson Family op en werd vervolgens bekend en berucht vanwege de veroordeling tot een levenslange gevangenisstraf wegens moord en aanstichting daartoe, in wat bekend is geworden als de zaak-Tate/La Bianca, die in 1969 veel aandacht trok.

Trejo daarentegen ging als klusjesman aan de slag voor een filmstudio en werd herkend door een ex-medegevangene, die voor een filmproductie werkte. Hij stelde voor om Trejo als acteur te trainen op het gebied van boksen/vechten. Door zijn indrukwekkende verschijning werd Trejo snel gevraagd om te figureren in films en series. De rest is geschiedenis.

NieuwsFilm

meest populair