Recensies 'Fear Street': Is de nieuwe Netflix-film een top of flop?

Recensies 'Fear Street': Is de nieuwe Netflix-film een top of flop?

We zetten de eerste reacties op een rij!

Netflix zal de komende drie weken een filmtrilogie uitbrengen. Deze vrijdag, op 2 juli, begint men met Fear Street Part One: 1994, de eerste van drie slasherfilms die gebaseerd zijn op de boekenreeks van R.L. Stine.

De setting van deze eerste film is 1994. In dat jaar komt een groepje tieners erachter dat de angstaanjagende gebeurtenissen die zich hebben afgespeeld in hun stadje Shadyside (in Ohio) aan elkaar verbonden zijn. En zij blijken mogelijk de volgende doelwitten. Waar het eerste deel op 2 juli uitkomt, verwachten we op 9 juli deel twee, met de titel Part Two: 1978 en een week later op 16 juli Part Three: 1666.

De recensies
Maar is het de moeite van het kijken waard? Daar kijken we in dit artikel naar, want we zetten de eerste recensies voor je op een rij.

The Only Critic: "Dit is een leuke, bloederige start van de reeks, met een hommage aan de slasherfilms uit de jaren negentig en een solide fundering voor de wereld die in de volgende delen verder uitgediept wordt."

Nightmarish Conjurings: "Dit is een veelbelovende start van de trilogie, die de leegte in de harten van slasher-lovers zal vullen."

Lamplight Review: "Voelt als een liefdesbrief aan de slashers uit mid-90's, compleet met enorme hoeveelheden bloed en de verplichte archetype personages. En wees gerust: [regisseur Leigh] Janiak heeft genoeg bloed gebruikt, vooral in de derde akte."

ComicBook: "Dient meer als een liefdesbrief aan horror uit de jaren negentig dan een directe verfilming van Fear Street, maar op manieren die de verwachtingen overtreffen en je er ook om doen geven."

What to Watch: "Fear Street Part 1 is de droom van een slasher-fan, die eruit ziet als iets uit de jaren '90 en overloopt van de nostalgie."

NieuwsFilm

meest populair