Ze kunnen toch niet alles: 'Star Wars' onthult een grote zwakte van lichtzwaarden

Ze kunnen toch niet alles: 'Star Wars' onthult een grote zwakte van lichtzwaarden

Dus ze kunnen toch niet alles.

Een van de toffere elementen aan Star Wars ligt in de lichtzwaarden. Maar ze lijken niet te verslaan. Al blijkt dat niet helemaal te kloppen.

Star Wars: The High Republic is een initiatief van Lucasfilm dat zich tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen rond de Skywalker-familie afspeelt. De Jedi Order en de Republiek bevond zich op een hoogtepunt en het was een tijd waarin de Jedi zich nog niet teruggetrokken hadden in hun tempel in Coruscant.

Grote vijand
In de boeken leren we dat er een heel nieuw stel gevaarlijke schurken is. De Republiek breidt zich namelijk flink uit en botst daarbij op nieuwe vijanden. Een groep schurken bestaat uit de Nihil, destructieve piraten en dan zijn er de Drengir, oeroude vijanden van de Sith.

De dreigingen komen samen in het boek The Rising Storm van Cavan Scott, waarin de Jedi erachter komen dat hun lichtzwaarden een belangrijke zwakte bevatten.

In het boek ontmoeten we de wetenschapper Manteesa Chekkat. Zij heeft iets ontwikkeld dat ze een 'nullifier' noemt, een apparaat met een 'recainium' kern, die illegaal is in de Republiek. Als het geactiveerd wordt, verstoort dit in een straal van tien meter alle energiewapens.

Van een gewoon geweer tot een lichtzwaard, allemaal hebben ze geen functie meer in de buurt van de nullifier. Hoewel een lichtzwaard erg krachtig is, blijkt nu dus dat het niet alles kan.

NieuwsFilm

meest populair