Netflix geeft downloadfunctie handige uitbreiding

Netflix geeft downloadfunctie handige uitbreiding

Nu nog makkelijker films en series kijken onderweg.

Netflix blijft de verschillende apps continu verbeteren met vaak handige opties. Zo kun je al een tijdje films en series downloaden voor onderweg of voor tijdens vakantie als je geen (goede) internetverbinding hebt. Nu is die optie een beetje aangepast.

Vanaf heden kun je namelijk ook films en series gaan kijken die nog niet helemaal zijn gedownload. Voorheen moest je een film of aflevering compleet gedownload hebben voordat je deze kon gaan kijken. Nu kun je dus gelijktijdig met het downloaden de content bekijken.

Veel klachten op downloadfunctie
Volgens de berichten kreeg Netflix veel klachten over de situatie. Zo kun je nu dus delen van films downloaden voor een kortere reis in de trein bijvoorbeeld. Een film van bijvoorbeeld 3 uur kun je dus voor slechts een deel downloaden en voor een deel kijken.

Op dit moment is de uitbreiding op de downloadfunctie alleen beschikbaar voor Android-gebruikers. Netflix heeft al wel bevestigd dat de optie ook voor iOS apparaten wordt getest.

"We willen het leden altijd gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot hun favoriete series of films, ongeacht de taal, het apparaat, de verbinding of de locatie," schreef Keela Robison, vicepresident productinnovatie van Netflix in een recente blogpost. "Dus gedeeltelijk downloaden is nu beschikbaar op Android-telefoons en -tablets, en we zullen de komende maanden beginnen met testen op iOS."

NieuwsFilm

meest populair